26 mei 2018, Leek. Mijn broertje Victor en ik hadden onze laatste wedstrijd van het seizoen. Wij hadden ons eerder dit jaar gekwalificeerd bij de districtswedstrijden en mochten dus naar de nationale finale. Victor in de categorie junior en ik in de categorie senior. Het was die dag aardig warm, ongeveer 30 graden, maar in de zaal viel het gelukkig mee. We begonnen samen aan onze wedstrijd warming-up. De sfeer was goed en we kletsten een beetje tijdens het oprekken. We waren allebei zowaar niet zenuwachtig, maar hadden er gewoon veel zin in.

Omdat Victor en ik in een andere categorie zitten, zaten we allebei in een andere wedstrijdbaan. Wonder boven wonder begonnen we allebei op voltige! Nu hoefde Chris, die ons begeleidde, niet telkens heen en weer te lopen en was het een stuk gezelliger samen. We turnden nette oefeningen, en Victor deed zelfs een nette arabier flickflack op de vloer. Dit gaat in de les niet altijd soepel. Mijn voltige-oefening ging daarna vlekkeloos. Rekstok ging daarentegen minder goed dan normaal. Brug deden Victor en ik volgens Chris het beste van ons groepje. Na ons laatste toestel schudden Victor, Chris en ik elkaar de hand. We kunnen trots zijn op onze geleverde prestaties!

In de eindranking kwam Victor op een 14e plaats van een vrij grote groep turners, wat een erg mooi resultaat is. Ik werd 10e bij de senioren en daar ben ik zelf erg tevreden over. Het was voor mij niet alleen de laatste wedstrijd van het seizoen, maar waarschijnlijk ook de laatste in de komende tijd. Ik ga namelijk studeren en dat valt niet te combineren met turnen in de selectie. Voor mij had deze dag dus ook emotionele waarde en ik kijk er met veel plezier op terug!