Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover: de groepsspringwedstrijden. De turners en turnsters stonden al vroeg klaar, om 9:00 uur moesten ze verzamelen. Helaas moesten sommigen een tijdje wachten, wat niet altijd bevordelijk was voor de zenuwen. Meerdere malen heb ik gehoord: "Meester, ik weet de sprongen niet meer". Gelukkig waren er in de tussentijd veel mooie sprongen te bewonderen van zowel onze eigen vereniging als van de andere verenigingen. En af en toe kon er zelfs een juf of meester aangemoedigd worden!

Nadat iedereen zijn/haar stinkende best had gedaan tijdens het springen, was het tijd voor de prijsuitreiking. Spannend! En yes! Alliantie viel ook een aantal keer in de prijzen. Het was een geslaagde dag en volgens mij had iedereen het naar z’n zin! Op onze Facebook- en Instagrampagina is ook nog een leuk filmpje te vinden met een impressie van de wedstrijd.

Ga naar FacebookGa naar Instagram

En dan is het nu tijd voor vakantie! De komende weken kan iedereen lekker uitrusten zodat we in het nieuwe seizoen weer hard aan de slag kunnen. Ik wens iedereen een fijne vakantie en tot na de zomer!

Sport jij nog niet bij Alliantie, maar lijkt dat je wel leuk? Kom dan een gratis proefles volgen. Wat moet je daar voor doen? We hebben een 3-stappenplan opgesteld:

Stap 1: kijk in het lesrooster om een leuke les uit te zoeken.
Stap 2: trek sportkleding aan en ga langs op deze les.
Stap 3: doe mee!

Simpel toch? De wedstrijdafdelingen zijn de enige lessen waar je niet zomaar langs kunt gaan, verder ben je zonder aanmelden welkom op al onze lessen. Vanaf 16 juli gaan we genieten van de zomervakantie, tot die tijd ben je van harte welkom voor een proefles! Enne... na de zomervakantie ben je natuurlijk ook nog steeds welkom. Hopelijk tot ziens in de zaal!

Bekijk het lesrooster

26 mei 2018, Leek. Mijn broertje Victor en ik hadden onze laatste wedstrijd van het seizoen. Wij hadden ons eerder dit jaar gekwalificeerd bij de districtswedstrijden en mochten dus naar de nationale finale. Victor in de categorie junior en ik in de categorie senior. Het was die dag aardig warm, ongeveer 30 graden, maar in de zaal viel het gelukkig mee. We begonnen samen aan onze wedstrijd warming-up. De sfeer was goed en we kletsten een beetje tijdens het oprekken. We waren allebei zowaar niet zenuwachtig, maar hadden er gewoon veel zin in.

Omdat Victor en ik in een andere categorie zitten, zaten we allebei in een andere wedstrijdbaan. Wonder boven wonder begonnen we allebei op voltige! Nu hoefde Chris, die ons begeleidde, niet telkens heen en weer te lopen en was het een stuk gezelliger samen. We turnden nette oefeningen, en Victor deed zelfs een nette arabier flickflack op de vloer. Dit gaat in de les niet altijd soepel. Mijn voltige-oefening ging daarna vlekkeloos. Rekstok ging daarentegen minder goed dan normaal. Brug deden Victor en ik volgens Chris het beste van ons groepje. Na ons laatste toestel schudden Victor, Chris en ik elkaar de hand. We kunnen trots zijn op onze geleverde prestaties!

In de eindranking kwam Victor op een 14e plaats van een vrij grote groep turners, wat een erg mooi resultaat is. Ik werd 10e bij de senioren en daar ben ik zelf erg tevreden over. Het was voor mij niet alleen de laatste wedstrijd van het seizoen, maar waarschijnlijk ook de laatste in de komende tijd. Ik ga namelijk studeren en dat valt niet te combineren met turnen in de selectie. Voor mij had deze dag dus ook emotionele waarde en ik kijk er met veel plezier op terug!