Op zaterdag 20 mei was in Amsterdam de landelijke finale 4de divisie. Maar liefst 4 jongens plaatsten zich, maar Yoran moest de wedstrijd helaas aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure. Daardoor had hij wel wat meer tijd om te leren voor zijn examens. Die zijn ook heel belangrijk!

Brian Blonk (instap niveau 12) mocht als eerste aan de bak. Wat stiller dan normaal door de zenuwen, maar gemotiveerd om zijn mooiste oefeningen te laten zien. Brian heeft goed laten zien wat hij kan, hoewel we nog even gaan oefenen met tellen zodat houdingen ook echt 2 tellen aangehouden worden. ;-) Voor hem was het de eerste wedstrijd op dit landelijke podium en hij heeft het ontzettend goed gedaan. Vooral zijn rekstokoefening was heel erg mooi! Hij eindigde op de 28ste plek.

Daarna mocht Victor (junior I niveau 8) zijn oefeningen laten zien. Hij begon op vloer, waar de flickflack altijd lastig is en niet altijd goed gaat, ook vandaag helaas niet. Maar er was veel om ontzettend trots op te zijn. Zo turnde hij een hele mooie overslag bij sprong. Zijn score voor de uitvoering was maar liefst 9.35! Én hij heeft op deze wedstrijd voor het eerst zijn rekstokoefening geturnd zonder tussenzwaaien. Ook voltige gaat steeds beter en hij liet een solide oefening zien. Victor eindigde op de 13de plek.

Tot slot betrad Maurits (junior II niveau 7) de wedstrijdvloer. Hij begon meteen sterk op sprong, met een hele mooie uitvoering. Brug ging nog beter, daar liet hij zelfs maar 2 turners voor zich wat de score betreft. En dan ondanks de kromme knieën in de hoeksteun. ;-) Ook op rekstok haalde hij de op 2 na beste score. In het algemeen klassement eindigde Maurits op een mooie 7de plaats.

We mogen tevreden terugkijken op de wedstrijd. Én onze nieuwe trainingspakken staan geweldig. :-)