Op zondag 12 maart deed de wedstrijdafdeling van Alliantie mee aan de districtswedstrijden. Een primeur, want we deden nog niet eerder aan deze wedstrijden mee. Veronique de Goede eindigde op een tweede plaats in haar niveau (pupil 2 D1) en wist zich daarmee te plaatsen voor de districtsfinale.

Zaterdag 12 mei was het zover en reisden we naar Amsterdam voor de districtsfinale. Veronique is een koele kikker, maar er waren toch wel iets meer zenuwen dan normaal. Het zou ook vreemd zijn als dat niet zo was. Extra leuk: dit was ook het debuut van onze nieuwe trainingspakken. Die waren gelukkig nét op tijd binnen!

Veronique mocht het spits afbijten op sprong. Ze sprong een mooie overslag over de kast en een nette streksalto tot stand. Dat werd beloond met een hoge score, zelfs de op 2 na beste score in haar niveau. Na dit goede begin, mocht Veronique op de brug laten zien wat ze waard is. Dit is niet haar sterkste onderdeel, maar ze zette een solide oefening neer. De zwaaien mogen wat hoger en ruimer, maar de oefening liep vloeiend en de salto was tot stand zonder nahup. Inderdaad, ja ze stond!

Daarna mocht Veronique haar oefening laten zien op de evenwichtsbalk, haar lievelingstoestel. Op de vorige wedstrijd ging het hier niet helemaal goed, om het voorzichtig uit te drukken. Nu liet ze zien hoe het moet. De balk is maar 10 cm breed, maar dat zou je niet zeggen als je Veronique ziet turnen. Net als op sprong, werd dat beloond met een nette score, de op 2 na beste in haar niveau.

Tot slot turnde Veronique haar vloeroefening. Zo’n verende vloer turnt behoorlijk anders dan de lange mat waarop we meestal trainen, maar het stuitert in elk geval een stuk beter.

Veronique eindigt uiteindelijk op de 10de plaats. Met een sterk deelnemersveld van 38 turnsters is dat een resultaat om heel erg trots op te zijn, een geslaagd districtsdebuut dus.