Op zaterdag 17 september organiseerde Alliantie de Zomerspelen: een sport- en spelmiddag in en rondom de zaal. Vanaf half 1 druppelden de eerste kinderen al binnen. In de hal hing de groepsindeling dus er werd snel gekeken of vriendjes en vriendinnetjes bij elkaar in de groep zaten.

Om 1 uur openden de meiden van Jazz 7-9 de Zomerspelen met een dans. Na het welkomstpraatje was het tijd voor de opwarming, iedereen danste enthousiast mee op het nummer bewegen is gezond van Kinderen voor Kinderen. Hierna gingen de groepjes van start bij hun eerste onderdeel.

In de zaal werd gesprongen op de tumblingbaan en op de minitrampoline. Buiten werd er gedanst, jeu de boules gespeeld, een skippybalrace gehouden, touwgetrokken, korfbal gespeeld en gevoetbald. Ook was er een tafeltje waar de kinderen tussendoor een beker siroop konden drinken. Er werd tijdens de spellen goed samengewerkt en aangemoedigd waardoor er allemaal lachende kinderen op het veld te zien waren.

Aan het einde van de dag lieten de meiden van de kleuterdans nog even zien wat zij de afgelopen weken hadden geleerd, het was wel spannend om dat voor al die mensen te doen! Amber had tijdens het onderdeel Jazzdans alle kinderen een stukje dans aangeleerd, deze dans hebben zij met z’n allen aan de ouders laten zien. Wat werd er goed gedanst!

Fabiana vertelde dat bij deze ook de Nationale Sportweek is geopend, dit betekent dat alle vriendjes en vriendinnetjes deze week mee mogen komen naar de lessen! Jazz 10-13 en 14+ sloten de dag af met een dans, hierna ontvingen alle kinderen een kleinigheidje. Iedereen bedankt voor de gezellige dag en heel veel plezier deze week tijdens de lessen!

Bekijk de foto's Bekijk het filmpje