Wij zijn trots, want onze juf Ada staat al 50 jaar in de zaal. Maandag 19 juni hebben we juf Ada in het zonnetje gezet, want zij geeft al maar liefst 50 jaar les. In 1967 haalde ze haar diploma bij één van de verenigingen waar Alliantie uit is ontstaan: DOK. Sindsdien is ze altijd les blijven geven, bij DOK dus, maar daarna ook bij Excelsior in Baarn, waar zij toen woonde. Toen ze weer in de buurt woonde, en Alliantie werd opgericht is ze ook bij deze 'nieuwe' vereniging les gaan geven. Iets dat ze dus tot op de dag van vandaag nog doet.

Door deze jaren heen hebben velen van u lesgehad van Ada Bunskoek. Mooi om te zien dat nu ook de kinderen van meisjes die ooit les kregen van Ada, nu ook weer les bij haar hebben.

Om bij dit mooie gouden jubileum stil te staan hebben we Ada 'overvallen' tijdens haar eigen lessen. Onze ere-voorzitter, dhr. Piet van Wamelen keek terug op de jaren dat zij zich in heeft gezet voor Alliantie. Zo heeft ze naast al die jaren lesgeven, ook nog een 33x meegelopen met de avondvierdaagse bijvoorbeeld.

Al met al dus zeker iets om trots op te zijn. In het foto-album (klik hier) staan wat foto's van onze 'overval'. Binnenkort is via Pop-up tv ook een terugblik te zien op dit bijzondere moment.

Op zaterdag 20 mei was in Amsterdam de landelijke finale 4de divisie. Maar liefst 4 jongens plaatsten zich, maar Yoran moest de wedstrijd helaas aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure. Daardoor had hij wel wat meer tijd om te leren voor zijn examens. Die zijn ook heel belangrijk!

Op zondag 12 maart deed de wedstrijdafdeling van Alliantie mee aan de districtswedstrijden. Een primeur, want we deden nog niet eerder aan deze wedstrijden mee. Veronique de Goede eindigde op een tweede plaats in haar niveau (pupil 2 D1) en wist zich daarmee te plaatsen voor de districtsfinale.

Zaterdag 12 mei was het zover en reisden we naar Amsterdam voor de districtsfinale. Veronique is een koele kikker, maar er waren toch wel iets meer zenuwen dan normaal. Het zou ook vreemd zijn als dat niet zo was. Extra leuk: dit was ook het debuut van onze nieuwe trainingspakken. Die waren gelukkig nét op tijd binnen!